Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Брой порции: 12
Време на приготвяне: 40 минути (без време за охлаждане)
За тестото:
За крема от бъз:
За украса:
Както и:
Тесто:
Нарязваме студеното краве масло на кубчета и го омесваме на тесто заедно с останалите съставки.
Увиваме тестото в домакинско фолио и го оставяме в хладилника за 1 час.
Намазваме с масло формата за торта с диаметър 28 см.
Разточваме тестото до дебелина около 5 мм и го поставяме във формата за торта. Добре го притискаме към стените. Изрязваме излишното тесто с остър нож. Повече пъти го пробождаме с вилица. Поставяме форма за торта „облепена“ с тестото в хладилника за 20 минути.
Загряваме предварително фурната на 180°C, с печене отгоре/отдолу.
Застиламе тестото с хартия за печене, поставяме отгоре топчетата т.е. тежестите за изпичане на тестото и печем в предварително загрята фурна за 15 минути. След това изваждаме тежестите и печем тестото за още 10 минути.
Оставяме го да се охлади.
Крем от бъз:
Нарязваме на едро белия шоколад.
Оставяме сметаната да заври, добавяме едро нарязания бял шоколад и го разтопяваме в нея. Отстраняваме съда от печката и оставяме сместа да се охлади.
Накисваме желатиновите листа в студена вода за няколко минути.
В купа смесваме крема сиренето с гръцкото кисело мляко и половината от сиропа от бъз.
Охлаждаме другата половина от сиропа от бъз. Добре изтискваме желатиновите листи и ги разтваряме в него. Разтваряме в сиропа 4 супени лъжици от сместа с крема сирене и кисело мляко. След това ги разбъркваме в останалата смес от крема сирене и кисело мляко.
Добавяме охладената смес с бита сметана и шоколад, и добре разбъркваме съставките.
Събиране на съставките:
Намазваме крема от бъз върху охладения блат и оставяме тортата с бъз в хладилника за най-малко поне 5 часа, за предпочитане е за една нощ.
Преди сервиране украсяваме с разполовени ягоди и цветове от бъз.
Сподели или принтирай рецептата