Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тестото:
За пълнежа:
Загрейте млякото, но не го оставяйте да заври. Сложете сухата мая и фината кристална захар в съд и разбъркайте с хладкото мляко. Добавете брашното и яйцето в купа, добавете сместа от маята и захарта, разбъркайте с разтопеното краве масло и омесете гладко тесто. Покрийте и оставете да втаса на топло място за 1 час.
За пълнежа измийте, разполовете и нарежете ягодите на резенчета. Разтопете кравето масло с нерафинираната захар в тиган, добавете ягодите и оставете да къкри, докато ягодите омекнат, но още не се разпадат. Оставете леко да се охлади.
Междувременно разточете тестото на правоъгълник върху набрашнена работна повърхност. В единия край поставете супена лъжица пълнеж и сгънете тестото върху него като "хармоника". Повторете този процес, докато тестото се сгъне напълно. Наредете в намазнена тава за хляб. Ако е останал пълнеж, просто го разпределете върху тестото. Печете на 165 градуса горещ въздух за 35-40 минути.
Поръсете с пудра захар и сервирайте охладено.
Сподели или принтирай рецептата