Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тестото (форма за печене с падащо дъно 26-28 см., за форма за печене с падащо дъно 20 см. наполовина количеството на продуктите)
За крема
Загрейте фурната до 180 градуса отгоре и отдолу. Разтопете шоколада и кравето масло в тенджера като разбърквате. Разделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците със сол, постепенно добавете 120 гр. фина кристална захар. Разбивайте, докато се получи стабилна снежна маса. Разбийте жълтъка, 75 гр. фина кристална захар и рома на пяна (3-5 минути на най-високата степен). Добавете към разтопената смес от масло и шоколад.
Смесете брашното, настърганите ядки и бакпулвера и добавете към шоколадовата смес. Добавете белтъците на сняг. Изсипете сместа във форма за печене с падащо дъно или ринг за торта и печете около 50 минути. (Ако се пече само половината количество във форма за печене с диаметър 20 см, направете тест с клечка след около 30 минути!). Оставете да се охлади.
За крема разбийте битата сметана, като добавяте сгъстителя за сметана постепенно. Разбийте я до твърдо. Добавете натуралното прясно сирене и нуга крема и разбъркайте бързо. Охладете в хладилник.
Охладената основа за торта изрежете хоризонтално в средата и намажете с крема. Разбъркайте сладкото и го разпределете върху слоя с крем. Поставете отново блата за тортата. Разпределете хубаво крема върху тортата и по ръба на тортата. Украсете с лешници.
Сподели или принтирай рецептата