Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За ябълковото пюре:
За глазурата:
За шоколадовата глазура с орехи:
За ябълковото пюре измийте, обелете и нарежете, отстранете сърцевината. Поставете ябълковите парченца в тенджера със сока от половин лимон и вода, оставете на средна степен на котлона около 15 минути или до омекване на ябълките. Добавете канелата. Пасирайте ги с меките парчета ябълка и след това оставете да се охлади.
За бисквитите омесете всички съставки в тесто. След това го увийте в прозрачно фолио и оставете да почине в хладилника за около 30 минути. Загрейте фурната до 180 градуса отгоре и отдолу. Покрийте тава с хартия за печене. Разточете тестото за бисквитки с дебелина около 3 мм върху набрашнена повърхност и след това използвайте формичка за бисквитки. Поставете бисквитите леко раздалечени върху хартията за печене. Намажете бисквитите с разбита сметана и печете около 12 минути на средната решетка.
Веднага след като канелено-ябълковите бисквити станат кафяви, извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат напълно
Съвет: Бисквитите могат да бъдат украсени с глазура и смлени орехи, както и с разтопен шоколад и смлени орехи.
За глазурата смесете пудрата захар с лимоновия сок. Разпределете глазурата върху бисквитките с ябълки и канела с помощта на чаена лъжичка. Поръсете смлените орехи върху все още влажната глазура и ги оставете да изсъхнат.
За шоколадовата украса бавно разтопете кувертюра над водна баня. Разстелете разтопения кувертюр върху бисквитите с ябълки и канела с чаена лъжичка. Разпръснете смлените орехи върху все още не твърдата кувертюра. Оставете да изсъхне.
Сподели или принтирай рецептата