Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Съставки за форма за торта (Ø 26 cm)
Обелете ябълките, премахнете сърцевината и я нарежете на резени. Сложете ги в купа заедно с канелата и захарта и разбъркайте съставките с ръце.
За тестото- сложете брашното, бадемите, кафявата захар, канелата, яйцето и нарязаното студено масло в купа и ги разбъркайте с кухненска робот или ръчен миксер. В началото, когато съставките започнат да се смесват, отделете около ⅓ от сместа с лъжица и я задръжте за трохите. Довършете омесването на тестото, докато стане гладко, завийте го в станиол и го оставете да почива поне 1 час. За трохите, разбъркайте тестото с натрошените бадеми.
Загрейте фурната на 170 °C с горещ въздух.
Разточете тестото на леко набрашнена работна повърхност (приблизително 3-4 см по-голяма от формата). Поставете тестото във формата, натиснете го докато достигне височина от 3 см. Отрежете ръба право с нож. Поставете ябълките върху тестото и ги покрийте с трохи.
Печете тортата 50-55 минути. Оставете я да изстине напълно, извадете я от формата и я поръсете с пудра захар.
Сподели или принтирай рецептата