Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Форма за кекс с диаметър 26 см и вместимост около 2,4 литра.
за тестото:
за пълнежа на ябълковия щрудел
Първо слагаме всички съставки за тестото с мая в купа, и месим поне 10 минути с куките за тесто на ръчен миксер, или с кухненски робот, или с ръце, за да се получи много меко и гладко тесто.
След това с набрашнени ръце оформяме от малко лепкавото тесто топка върху набрашнена работна повърхност и я поставяме в купа.
Покриваме тестото и го оставяме да втаса на топло място или на стайна температура за около 60 минути, докато увеличи значително размера си. През това време приготвяме пълнежа за ябълковия щрудел.
За пълнежа на ябълковия щрудел обелваме ябълките и ги нарязваме на малки парчета.
Поставете парчетата ябълки в купа заедно с останалите съставки и добре ги разбъркваме.
Загряваме предварително фурната на 175° С горно/долно печене, намазваме с малко краве масло и поръсваме с брашно формата за кекс.
След като тестото е втасало, разточваме тестото върху набрашнена работна повърхност на правоъгълна форма с дебелина около 1 см и равномерно разпределяме отгоре пълнежа за ябълковия щрудел.
Внимателно навиваме тестото по късата страна и здраво притискаме краищата и отворената част (шева) отгоре.
Поставяме тестото в приготвената форма за кекс като шева е отгоре и силно притискаме краищата.
Оставяме ябълковия щрудел да втаса отново за около 20 минути, след това го изпичаме в предварително загрята фурна на най-ниската решетка за около 35-40 минути до златисто кафяво.
След като изстине, го обръщаме от формата, поръсваме го със захар и свеж го сервираме.
Съвет: Пълнежът може да се използва и за приготвяне на чудесен щрудел с бутер тесто.
Сподели или принтирай рецептата