Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За форма с диаметър приблизително 24 см.:
Загрейте фурната до 180 градуса с нагряване отгоре и отдолу. Намазнената форма за гугелхупф поръсете с брашно. Разбийте яйцата с пудрата захар и ваниловата захар, докато станат на пяна. Добавете бавно растителното масло и яйчния ликьор в сместа от яйца и захар като разбърквате. Смесете брашното с нишестето, сивите семена мак и бакпулвера и добавете към течната смес. Разбъркайте, докато тестото стане гладко. Изсипете тестото в намазнената форма за гугелхупф.
Печете на средната решетка за около 45 минути. (Направете тест с клечка!) След това го извадете от фурната и го оставете да се охлади във формата. Извадете охладения гугелхупф от формата.
Преди да сервирате, поръсете с пудра захар.
Съвет: Ако искате да украсите гугелхупфа със захарна глазура, най-добре е да я приготвите с яйчен ликьор. За целта смесете 200 гр. пудра захар с 3-4 с. л. яйчен ликьор и разпределете върху гугелхупфа.
Сподели или принтирай рецептата