Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за около 8-10 броя
За шоколадовия пълнеж
За шоколадовото тесто
За глазурата
Също така
За украсата
За да приготвиме шоколадовия пълнеж, поставяме всички съставки с изключение на кравето масло в малка тенджера, разбъркваме до получаване на гладка смес, след което бъркайки непрекъснато я загряваме, докато шоколадовата смес стане подобна на крем или с малко по-твърда консистенция.
Прецеждаме я през сито и оставяме да се охлади
Към нея добавяме кравето масло, което е на стайна температура, и дотогава разбъркваме, докато получим хомогенен крем, след което го оставяме да се стегне в хладилника.
За да приготвим тестото с мая, слагаме всички съставки в купа и ги месим най-малко 10-15 минути, за да получим гладко и еластично тесто.
Оформяме тестото на топка върху набрашнена работна повърхност, поставяме го обратно в купата и ги оставяме да втаса на стайна температура за около 1 час. Обемът на тестото трябва да се удвои или поне да се увеличи значително.
След като тестото е втасало, го разточваме върху набрашнена работна повърхност на правоъгълник с дебелина около 5 мм и равномерно го намазваме с шоколадовия крем.
Навиваме на руло откъм дългите страни и го нарязваме на 8-10 еднакви парчета. Най-добре е да използваме конец за това.
Поставяме охлювите в огнеупорна тава, застлана с хартия за печене, покриваме ги и ги оставяме да втасат за още 30 минути.
Загряваме предварително фурната на 180 °C, горно/долно печене и печем охлювите за около 35-40 минути.
За глазурата смесваме заквасената сметана и пудрата захар и намазваме горещите охлюви с нея.
Разтопяваме шоколада с рапичното олио и го мажем на лентички върху охлювите.
Украсяваме ги с мини маршмелоу и хапваме, докато са още леко топли.
Забележка: Съхраняват се свежи поне 2-3 дни в херметично затворен съд, или се замразяват.
Сподели или принтирай рецептата