Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Свалете късметчетата, отпечатайте ги и ги сгънете. Загрейте предварително фурната отгоре и отдолу на 180°C. Начертайте върху хартия за печене кръгчета с диаметър около 8 – 9 cm. Разстелете я върху тавата с очертаното надолу.
Разбийте белтъците на сняг. Прибавете пудрата захар, маслото и битата сметана и разбъркайте. Пресейте брашното и го добавете в купата. Разбъркайте всички съставки, за да се превърнат в хомогенно тесто.
Разпределете върху предварително начертаните кръгове по 1,5 ч.л. от тестото. Печете в продължение на около 5 минути. Когато краищата на кръгчето се оцветят в кафяво, то е опечено и трябва да се извади от фурната. С кухненската шпатула внимателно отделете кръгчетата едно по едно от хартията за печене, поставете в средата им късметче и веднага притиснете краищата им така, че да залепнат.
Получените по този начин полукръгчета нареждайте на ръба на купичка така, че двата им края да увиснат надолу. Внимавайте при това сладките с късметчета да добият формата, която искате. Подръжте ги за кратко в тази форма, докато се охладят. След това, за да изстинат напълно, ги сложете върху решетка за отцеждане.
Съвет: Печете сладките на етапи, за да не изстинат още при обработката и да се счупят.
Сподели или принтирай рецептата