Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за нормална до голяма тава за печене
За трохите
За тестото с мая
За топинга
Приготвяне на трохите
Слагаме необходимите съставки за трохите в една купа и ги омесваме с ръце, докато се получи трошлива смес.
След това слагаме маслените трохи в хладилника.
Приготвяне на тестото с мая
Поставяме всички съставки за тестото в купа и бъркаме с дървена лъжица, докато получим много течна и лепкава смес.
Оставяме тестото да втаса на топло място в продължение на 2 часа. През това време е най-добре да разтегляме и сгъваме тестото с навлажнени ръце на всеки 30 минути. За да направим това, хващаме тестото за краищата му, внимателно го вдигаме нагоре и го обръщаме на обратната страна. (Това не е необходимо, но така тестото придобива по-добра структура).
След 1,5 часа намазваме тавичка за печене с рапично масло, внимателно изсипваме тестото, покриваме го и го оставяме да втаса още 30 минути.
През това време измиваме кайсиите и черешите и ги нарязваме на малки парчета.
Загряваме фурната на 190 °C горно/долно печене.
След това намазваме ръцете си обилно с рапично масло и с пръстите ни правим много малки дупчици в тестото.
Най-отгоре на сладката фокача поставяме плодовете, поръсваме с трохите и печем в предварително загрята фурна за около 45 минути до златисто кафяво.
Съвет: Фокачата с череши и кайсии е вкусна сама по себе си, но може да се сервира чудесно и с малко краве масло или ванилов сос.
Сподели или принтирай рецептата