Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за форма за торта с диаметър 22 см
За основа на тортата:
За крема с извара:
За глазура:
За украса:
Загряваме фурната на 170 °C с вентилатор. Поставяме във фурната топлоустойчива форма, пълна с вода (до която по-късно поставяме формата за торта).
Разтопяваме кравето масло за блата на тортата. Натрошаваме маслените бисквити с електрически кухненски робот или ги поставяме в найлонова торбичка и ги натрошаваме с точилка. Объркваме ги добре с разтопеното масло, захарта и канелата в купа. Изсипваме сместа във формата за торта и я натискаме, за да се получи твърда основа за торта.
За крема от извара разбъркваме за кратко изварата и крема сиренето със захарта. Добавяме едно по едно яйцата. Разбиваме разбитата сметана с ваниловия пудинг на прах на кремообразна пяна и ги изсипваме в сместа с извара.
Изсипваме крема във формата. Добавяме две супени лъжици мак към сместа от извара и с една лъжица разбъркваме по на едро в горния слой, който го приглаждаме.
Печем блата около 45 минути, изваждаме от фурната и оставяме да се охлади за 10 минути. Не изключваме фурната!
Разбъркваме заквасената сметана и захарта до гладка смес и внимателно я разпределяме върху топлата извара и крема с мак. Печем още 10 минути, след това оставяме да се охлади в изключената, отворена фурна за около час и след това я поставяме в хладилника поне 4 часа.
Преди да сервираме, украсяваме с пресни смокини, нар, листа от мента и стръкчета розмарин.
Забележка: Благодарение на парата на повърхността няма да се появят цепнатини.
Съвет: Поднасяме тортата с мак и с извара със задушени сливи!
Сподели или принтирай рецептата