Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тестото:
За завършек:
Стоплете млякото до 30 ° C. Смесете 100 мл от млякото със сол, ванилова захар, лимонова кора, яйчен жълтък и 30 г захар Захира. Натрошете маята и при разбъркване разтворете в останалото мляко. Пресейте брашното и го смесете с останалата захар и двете млечни смеси, за да образувате гладко тесто. Постепенно добавете мекото, ситно нарязано масло и замесете.
Оформете тестото на топка, поръсете с брашно, покрийте с кърпа и оставете да втаса за около 40 минути. Покрийте тава с хартия за печене. Нарежете тестото на парчета по около 20 г всяко. Оформете всяко парче на топка и започнете подреждането в коледно дърво. Долният ред се състои от 3 единични топки, последният – от 1. Покрийте с кърпа и оставете да втаса за около 30 минути. Намажете с яйце и поръсете с кристална захар. Печете при приблизително 180 ° C за 35 минути.
Съвет: Вместо малките елхи, можете да оформите и големи. За да направите това, просто увеличете размера на топката до 35 г
Сподели или принтирай рецептата