Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за около 15 броя
Най-отгоре:
Сhoux (парено) тесто
За пълнеж от кайсии
За пълнеж от извара
Освен това
Разтопяваме маслото в тиган. Добавяме галетата и я запържваме на среден огън бъркайки я непрекъснато, докато стане ароматна. Оставяме я настрана.
За да приготвим тестото в една тенджера слагаме водата, млякото, краве маслото и солта и бъркайки ги загряваме, докато маслото напълно се разтопи.
Преди сместа да заври постепенно добавяме брашното, като непрекъснато ги бъркаме.
Продължаваме да бъркаме, докато сместа се сгъсти и всичко се смеси добре. Винаги използваме стъргалка за тесто за да притискаме сместа отвън към центъра.
Отстраняваме от огъня веднага щом на дъното на съда се образува светъл пласт.
След това оставяме сместа да се охлади на стайна температура. Към нея прибавяме и бъркаме едно по едно яйцата в продължение на поне половин минута. Сипваме сместа за тесто в сладкарска торбичка с обикновен или със звездообразен декоративен накрайник.
Загряваме фурната до 200°C, с печене отгоре/отдолу и застиламе тава с хартия за печене. Оформяме ленти с дължина около 10 см върху тавата за печене и ги поръсваме с маслени трохи. Печем за около 25-30 минути, докато долната им третина стане златистокафява.
Измиваме кайсиите, почистваме ги от костилката и ги режем на малки парченца. Поставяме ги в малка тенджера с желираща захар и ванилия, разбъркваме ги добре и оставяме да заврят като непрекъснато ги бъркаме. Оставяме кайсиите да омекнат за около 2-3 минути, след което ги отстраняваме от огъня.
За пълнежа от извара поставяме всички съставки в купа и ги разбиваме със средна скорост до получаването на твърда смес.
Разрязваме еклерите хоризонтално наполовина и ги пълним с пълнеж от извара. Отгоре слагаме 1-2 чаени лъжички от сварените кайсии, след което поставяме горната част на еклера.
Пресни са най-вкусни.
Сподели или принтирай рецептата