Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За около 30 броя:
За пълнежа от кайсии
За тестото внимателно загрейте захарта, меда и водата. Поставете 250 г от ръженото брашно и цялото количество пшеничено в купа, изсипете захарната вода и замесете. Добавете солта и поташ в тестото. Разбийте заедно яйчния жълтък, яйцето, ваниловата захар, канелата, подправките за меденки и лимоновата кора до разпенване и разбъркайте в тестото. След това добавете останалото ръжено брашно и замесете всичко на гладко тесто.
Увийте тестото в прозрачно фолио и оставете да почине в хладилника за около 12 часа. Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност с дебелина около 3 мм и с формичка изрежете 7 и 5 см сърца. Използвайте четка, за да ги намажете с млякото. Печете сърцата във фурната при 180 ° C на средната решетка за около 15 минути. Оставете да се охладят.
За пълнежа бавно разтопете кувертюра на водна баня. Сложете разбитата сметана и захарта да заврaт в тенджера и постепенно добавете към кувертюра при непрекъснато бъркане с бъркалка. Оставете да се охлади до приблизително 35 ° C (хладка). Смесете маслотo с ръчен пасатор за 1 минута. Нарежете на ситно сушените кайсии и добавете към сместа, оставете в хладилника за 1 час. След това намажете медено сърце със сместа и го слепете с още едно сърце.
Разбъркайте течния белтък и пудрата захар в купа до гладка смес, изсипете в пош за шприц и украсете медените сърца по желание. Покрийте и оставете сърцата да преседят 1 седмица.
Сподели или принтирай рецептата