Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за приблизително 6 порции
За тортата с мак:
Съставки за крема:
също така
Приготвяме маковия сладкиш: Разбиваме яйцата и захарта до пяна. Добавяме олиото и киселото мляко и ги разбъркваме добре. После смесваме с мака, брашното и бакпулвера и разстиламе в малка тава за печене. Печем във фурна на 170 градуса за 30 минути с вентилатор и след това оставяме да се охлади.
За крема разбъркваме добре всички съставки.
Режем малки парчета от маковия сладкиш и малко ги натрошаваме.
В около 6 чаши (с диаметър около 10 см) редуваме последователно трохите от маковия сладкиш, ваниловия крем и конфитюра от кайсии или от сливи. Завършваме с крема и украсяваме с конфитюр и мента.
Сподели или принтирай рецептата