Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за форма за печене на хляб
За тестото с мая
За пълнежа на чийзкейк с боровинки
Приготвяне на тестото с мая
Първо поставяме сухите съставки в купа, и ги разбъркваме с лъжица. (Ако използваме прясна мая, можем просто да я натрошим в тестото).
След това добавяме кравето масло, яйцето и млякото, и омесваме всички съставки с куките за тесто на ръчен миксер или с кухненски робот за около 10-15 минути за да се получи гладко тесто. (Тестото трябва да се отделя от стените и дъното на купата)
Оформяме тестото с ръце на топка върху леко набрашнена работна повърхност, след което го поставяме обратно в купата и го покриваме с чиста кърпа.
Оставяме тестото с маята да втаса на топло място за около 40 минути. То трябва в значителна степен да се надигне.
Приготвяне на пълнежа за чийзкейк с боровинки
Смесваме с ръка крема сиренето със захарта, лимоновата кора, гриса и смляната ванилия.
Приготвяне на чийзкейк с боровинки Бабка
Намазваме с малко масло или спрей за печене и поръсваме с брашно формата за хляб.
Разточваме върху набрашнена работна повърхност втасалото тесто с мая на правоъгълна форма с дебелина около 5 мм.
Разпределяме равномерно сместа от крема сирене върху тестото и отгоре нареждаме боровинките.
Навиваме тестото по късата страна и го разрязваме на половина по дължина. (Когато ги разрязахме можем да видим пълнежа).
Увиваме двете парчета една около друга, притискаме краищата, и внимателно поставяме бабката в предварително приготвената форма за хляб.
Покриваме отново формата с чиста кърпа и оставяме да втаса за още 15 минути.
Междувременно загряваме фурната на 180° С горно/долно нагряване и разбиваме едно яйце с малко мляко.
Намазваме равномерно чийзкейка с боровинки бабка със сместа от яйце и мляко, и го печем в долната трета на предварително загрятата фурна за около 45-50 минути. (Ако повърхността на бабката много потъмнее, покриваме я с алуминиево фолио, и допичаме).
Оставяме чийзкейка да изстине, изваждаме го от формата, и веднага го хапваме.
Съвет: Чийзкейкът с боровинки бабка може чудесно да се нареже на резени и да се замрази. Така винаги ще имаме под ръка нещо вкусно за спонтанен летен пикник.
Сподели или принтирай рецептата