Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Порции / Количество за пълнеж: 8 чаши по 145 мл
Измиваме, махаме костилките и нарязваме на четвъртинки вишните.
Обелваме и нарязваме на ситно лука и го задушаваме в загрятото олио, докато стане прозрачен.
Добавяме към него захарта и като разбъркваме ги карамелизираме. Поливаме ги с оцета. Добавяме вишните, ригана и прясно смления черен пипер и добре ги разбъркваме.
Варим ги на умерен огън за около 40 минути като разбъркваме от време на време, докато сместа се сгъсти.
Малко преди края на готвенето добавяме като ги бъркаме червено вино и овкусяваме с черен пипер.
Още горещо изливаме чатнито в стерилизирани, добре затварящи се бурканчета и оставяме да престой една-две седмици преди да го сервираме.
Съвети:
Чатнито се съчетава добре с твърдо сирене, синьо сирене и ястия от дивеч.
Ако се съхранява на хладно място може да издържи няколко седмици. Ако бурканите са пастьоризирани и се съхранява на хладно и тъмно място чатнито ще се запази до една година.
Сподели или принтирай рецептата