Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Измиваме тиквичките, отстраняваме дръжките и цветовете и ги нарязваме на малки парчета. Нарязваме лука на дребно и го запържваме в загрятото олио. Добавяме захарта и я оставяме да се разтопи. Поливаме с оцета. Добавяме парчетата тиквички и нарязаните скилидки чесън, добре ги разбъркваме, и ги подправяме с мащерка, сол и черен пипер. Покриваме ги и ги задушаваме Ал денте.
Измиваме и почистваме от семките крушите и лютата чушка, нарязваме крушите на четвъртинки, а лютата чушка - на ситно, и го добавяме към сместа от тиквички, след което леко ги задушаваме за 5 минути. Добавяме желиращата захар и ги варим 7 минути, докато започнат да бълбукат.
Изсипваме ги в подготвените бурканчета и плътно ги затваряме. Преди консумация ги оставяме да престоят на хладно, сухо и тъмно място в продължение на 2-3 седмици. Отворените бурканчета ги съхраняваме в хладилника и в кратък срок консумираме.
Съвет: Вкусно е с ястия на скара и фондю.
За по-дълъг срок на годност пастьоризираме във фурната при 75 °C за 20 минути.
Сподели или принтирай рецептата