Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Порции / количество за пълнене: 5 чаши по 145 мл
Обелваме и нарязваме на ситно лука и скилидките чесън.
Обелваме джинджифила и го настъргваме на ситно ренде или го нарязваме на малки парченца.
Обелваме доматите, отстраняваме дръжката им и ги нарязваме на малки парчета.
Обелваме ябълките, отстраняваме сърцевината им и ги нарязваме на малки кубчета.
Задушаваме лука в загрятото олио. Добавяме чесъна, парчетата ябълки и домати, джинджифила и захарта и разбъркваме добре.
Поливаме ги с оцет и ябълков сок и оставяме да къкрят на ниска температура за ½ час като разбъркваме от време на време, докато придобият гъста консистенция.
Овкусяваме със сол и черен пипер.
Още горещо изливаме чатнито в стерилизирани, добре затварящи се бурканчета и оставяме да престой една седмица преди да го сервираме.
Съвети:
Доматите се обелват лесно, ако ги бланшираме в гореща вода за минута и след това ги изплакнем в студена вода.
Ако обичате пикантно, добавяме щипка лют червен пипер към чатнито.
Подхожда добре с планинско сирене и студено нарязано печено свинско месо.
Сподели или принтирай рецептата