Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за около 5-6 големи шапки на вещица
Смесваме захарта и канелата в една купа.
Нарязваме ябълката на четвъртини, отстраняваме сърцевината, обелваме я, и я режим на малки парчета. Поставяме ги в купа и добре ги разбъркваме с около половината от сместа от захар и канела.
Загряваме предварително фурната на 180 °C, с горно/долно печене, застиламе една тава с хартия за печене. Изваждаме тестото от хладилника и веднага го използваме. Работим бързо, защото в противен случай тестото ще залепне на хартията за печене.
Разточваме тестото и го нарязваме на около 5-6 триъгълника.
Поставяме ябълките с канела и захар в широкия край на тестото, сгъваме ги и притискаме страните една с друга. Притискаме плътно горния край с вилица. Огъваме върха на триъгълника настрани, за да оформим шапка на вещица. Правим същото и с другите триъгълници.
Поставяме шапките на вещиците върху тавата за печене и с лъжица поръсваме с останалата смес от захар и канела. Печем на средната решетка на фурната за около 18-22 минути до златисто кафяв цвят.
Съвет: Можем също така да напълним шапките на вещиците със сладко или лешников крем с нуга.
Забележка: Ако искаме по-малки шапки на вещици, първо разрязваме хоризонтално наполовина тестото, а след това го режем на триъгълници.
От остатъците метла за вещици: Поръсваме двата външни по-малки триъгълника със сместа от захар и канела и ги завиваме на руло. Правим няколко разреза с нож от едната страна. След като изстинат, „шпиковаме “с помощта на пръчици Микадо.
Сподели или принтирай рецептата