Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Съставки за кекс с форма на венец
(като мярка е чаша - 250 мл)
За тестото
За шоколадовата глазура
Загряваме предварително фурната с циркулиращ горещ въздух на 170 °C. Намазваме формата за кекс с краве масло, и поръсваме с галета.
Разбиваме яйцата със захарта за няколко минути до разпенването им, след което едно след друго прибавяме заквасената сметана и олиото. Смесваме брашното с бакпулвера и маковото семе, и ги прибавяме леко бъркайки. Добавяме рома и канелата, и отново разбъркваме за кратко.
Изсипваме сместа във формата, и печем за около 30-35 минути (проверяваме с дървено шишче!). Оставяме я да изстине.
За шоколадовата глазура начупваме шоколада на парчета, добавяме го към намиращата се в тенджерка сметана и ги разтапяме на слаб огън като непрекъснато бъркаме.
Изкарваме кекса от формата. Намазваме кекса с глазурата, а също и страните на кекса. Малко преди да изсъхне глазурата украсяваме с ядливи цветя.
Сподели или принтирай рецептата