Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Порции: 15
Време за приготвяне: 25 минути (без времето за охлаждане)
За рулото:
За пълнеж:
Съвет: Овкусете пълнежа с 2 супени лъжици сироп от лавандула.
За топинг:
Руло:
Загряваме фурната на 200 градуса горно/долно печене. Застиламе тава с хартия за печене.
Разбиваме яйцата със захарта и щипка сол в продължение на 10 минути.
Добавяме газираната вода.
Пресяваме брашното, добавяме по лъжица и бъркаме.
Разпределяме сместа равномерно върху подготвената тава и печем в долната третина на предварително загрятата фурна за 12 минути.
Една кухненска кърпа я поръсваме с пудра захар, когато извадим рулото от фурната директно го поставяме върху нея. Внимателно отстраняваме хартията за печене и след това отново я поставяме обратно на рулото. Завиваме рулото заедно с хартията за печене и оставяме да се охлади.
За пълнежа:
Разбиваме сметаната да стане твърда.
Накисваме желатиновите листи в студена вода за 5 минути.
Бъркаме заедно изварата, кисело мляко, сладкото от боровинки, захарта, ваниловата захар и лимоновата кора.
Изстискваме добре желатина и го разтопяваме в тенджерка на слаб огън.
Разбъркваме една трета от бялата смес в разтворения желатин и загряваме, докато сместа стане течна. Добавяме тази смес към останалата смес от извара и ги разбъркваме.
Внимателно добавяме и бъркаме към сместа твърдо разбитата сметана. Поставяме крема в хладилника за да стегне.
Когато кремът се стегне, внимателно развиваме рулото и отстраняваме хартията за печене.
Внимателно разпределяме крема върху рулото и внимателно отново го навиваме.
Увиваме рулото в домакинско фолио и го поставяме в хладилника поне за 4 часа.
За топинг:
Разбиваме сметаната с ваниловата захар и пудрата захар до твърда смес и с нея намазваме рулото.
Запичаме за кратко настъргания кокос в тиган с незалепващо покритие, веднага щом започне да мирише, преди да стане кафяв го изваждаме от тигана и го оставяме да се охлади.
Поръсваме рулото с настъргания кокос и го украсяваме с ядливите цветя.
Сподели или принтирай рецептата