Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Форма за печене с големина 30 cm x 12 cm
Тесто:
Покритие:
Заливка:
Сложете брашното, захарта, солта, бакпулвера, лимоновата кора и кардамона в купа и ги разбъркайте добре.
Към сухите съставки добавете мътеницата и яйцата и разбъркайте до гладкост. Най-накрая добавете разтопеното и охладено масло и разбъркайте всичко, за да се получи гладка маса. Поръсете боровинките с 5 g брашно и с помощта на шпатула ги покрийте със сместа. Намажете формата за печене с масло, поръсете я с брашно и изсипете в нея боровинковото тесто.
Сложете всички продукти за поръска в купа и ги намачкайте с пръсти така, че да се получат неравномерни по големина парченца. Поръсете ги върху боровинковото тесто, след което сложете сладкиша във фурната да се пече на 170 °C 35 - 40 минути или докато тестото престане да полепва по клечката-тестер. Сложете опечения сладкиш върху скара, за да се охлади, поръсете го със захар и го залейте със заливката от намачкани боровинки и пудра захар. Сладкишът има най-добър вкус, когато е леко топъл.
Сподели или принтирай рецептата