Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за 4 големи бълбукащи гофрети
За пълнеж
За тесто
Също така
За да приготвим пълнежа, смесваме кокосовото мляко, маскарпонето, втвърдителите за сметана и пудрата захар до кремообразна смес и след това ги разбиваме до образуване на твърди върхове. С ръка добавяме и бъркаме с кокосовите стърготини.
Отцеждаме ананаса. Поставяме парчетата плодове в тиган с 40 г захар и на среден огън за около 7-10 минути ги пържим да станат златистокафяви.
За гофретите с миксер разбиваме заедно брашното, бакпулвера, захарта, ванилията и солта.
Разбиваме яйцата за 3-4 минути до пяна, след което ги добавяме към сухите съставки заедно с маслото и прясното мляко.
Загряваме предварително гофретника и изпичаме тестото на порции за около 2-3 минути, докато стане златистокафяво. Внимателно навиваме гофретите и ги поставяме в малък съд, например в чаша за пиене. Пълним ги с малко кокосов крем и ги украсяваме с парченца пържен ананас.
Пресни са най-вкусни.
Сподели или принтирай рецептата