Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
35 броя
За тестото
За желе от грейпфрут:
За украса:
Изсипваме 200 мл гореща вода в купа, и оставяме да престои две-три минути. След това изливаме водата и подсушаваме купата. В тази купа слагаме кравето масло, захарта, подправките, солта и кората на един лимон, добавяме яйцето, и разбъркваме всичко до гладка консистенция. Не е необходимо сместа да се разбива прекалено много.
Внимателно я разбъркваме с брашно, царевично нишесте и маково семе. Веднага след като объркахме сместа, я пълним в торбичка за шприцоване със звездообразен накрайник и правим малки розички върху покритата с хартия за печене тава, като оставяме малко разстояние между тях. Потапяме дървена лъжица с обърнатия й край нагоре в брашно и правим малка дупка във всяка розичка.
Печем ги в предварително загрята фурна на 170 °C около 12-15 минути до леко златист цвят. Изваждаме тавата от фурната и я оставяме да изстине.
За да приготвим желето, в една тенджерка смесваме сока от грейпфрут и желиращата захар и ги оставяме да заврят като постоянно бъркаме. Варим ги около 2 минути, след което добавяме лимонената киселина. Разбъркваме ги и изсипваме сместа в чаша. След като изстине, разнасяме желето върху изпечените розички с лъжица или с торбичка за шприцоване с декоративен накрайник, и украсяваме с малините.
Сподели или принтирай рецептата