Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За ядковото ронливо маслено тесто
За нуга пълнежа:
Загрейте фурната до 175° C горещ въздух. Покрийте формата за печене с хартия за печене. Нарежете студеното масло на парчета, омесете с брашното, бакпулвера, подправките и захарта. Бързо омесете смлените ядки и сърцевината на шушулка ванилия и жълтък. Охладете тестото за поне час. Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Изрежете по равен брой кръгли бисквити и във формата на сърце. Разполовете хартиените сламки и ги поставете в кръглите бисквити. Разпределете бисквитите върху тавата за печене и печете в предварително загрятата фурна на 175 ° C за 12 до 15 минути. Оставете да се охлади.
За пълнежа с нуга загрейте битата сметана с подправките в тенджера. Свалете тенджерата от котлона и разтворете нарязания шоколад и нугата в нея. Оставете ганаша да се охлади за кратко и разпределете върху кръглите бисквити. (Ако е необходимо, разбийте ганаша, ако е твърде течен). Отгоре поставете бисквитите във формата на сърце и сервирайте поръсени с пудра захар.
Сподели или принтирай рецептата