Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За ронливото маслено тесто
За швейцарското руло
За пълнежа
За ронливото маслено тесто бързо омесете всички съставки в гладко тесто и оставете да почиват в прозрачно фолио в хладилника за 60 минути.
За швейцарското руло отделете белтъците от жълтъците и разбъркайте жълтъците със захар на пяна (10 минути). Разбийте белтъците на сняг. Внимателно разбъркайте брашното и бакпулвера с готварска лъжица. Накрая прибавете белтъците. Разстелете върху форма за печене, покрита с хартия за печене. Печете на 200 градуса горещ въздух за около 11–12 минути.
Пригответе кърпа за съдове и я поръсете леко с пудра захар. Много внимателно, докато е още горещо, обърнете рулото върху кърпата за съдове, отлепете хартията за печене и го навийте веднага. Веднага след като тестото се охлади, напълнете с крема от извара.
За пълнежа смесете изварата добре с пудра захар и добавете ягодите.
Разточете ронливото маслено тесто върху набрашнена работна повърхност и поставете в тава за печене. Ръбът трябва да е с височина около 3 см. Отгоре сложете хартия за печене и покрийте с ориз или леща, за да можете да го печете „на сляпо“. Печете на 180 градуса горещ въздух за 12 минути. Веднага след като тестото и рулото се охладят, първо намажете крема върху основата (с дебелина приблизително 0,5 см). Нарежете рулото на филийки и ги наредете плътно във формата. Попълнете останалите дупки с ягодовите кубчета. Охладете за 60 минути
Сподели или принтирай рецептата