Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За около 50 бишкоти
Загрейте фурната предварително на 180 градуса горещ въздух. Направете тесто от пълнозърнестото брашно от спелта, Wiener Backzucker, бакпулвера, солта, яйчния жълтък и зрънцата от ванилия. Измийте лимона с гореща вода, изрежете тънки лентички от кората и изцедете сока. Смесете тънките лентички от лимоновата кора и лимоновия сок с тестото. Грубо накълцайте бадемите или нарежете на лентички и също смесете с тестото.
Поставете тестото върху поръсен с брашно работен плот и разточете грубо. Разделете тестото наполовина и оформете две съразмерни, издължени рула. Печете рулата в тава, покрита с хартия за печене около 20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса горещ въздух. Извадете рулата от печката, нарежете на филийки с дебелина около половин сантиметър и още веднъж изпечете за десет до дванадесет минути.
Съвет: Бишкотите издържат няколко седмици в кутия за бисквити и са идеално допълнение към кафе.
Сподели или принтирай рецептата