Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За прибл. 80 броя.
За тестото:
300 г брашно
90 г кристална захар ЗАХИРА
90 г настъргани лешници или бадеми
2 пакетчета ванилия
1 щипка сол
½ ч. л. канела
250 г масло (на кубчета; студено)
За овалване:
120 г кристална захар ЗАХИРА
1 ч. л. канела
1 пакетче ванилия
Предварително загрей фурната на 180°. Пресей брашното и омеси с останалите съставки до гладко тесто. Ако тестото е ронливо, добави 1-2 супени лъжици мляко. Увий тестото в домакинско фолио и остави в хладилник за около 1-2 часа. Нарежи тестото на еднакво големи парчета (около 9 г всяко). Оформи сладките, постави ги върху тава, покрита с хартия за печене, и печи на средно ниво за 11 минути. Смеси захарта, канелата и ванилията и оваляй топлите сладки в сместа. Леко разчупи сладките и поръси с канелената смес през сито.
Срок на годност (при съхранение в добре затворена кутия): прибл. 3-4 седмици.
Сподели или принтирай рецептата