Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За прибл. 45 броя:
За овалване:
За пълнежа:
Омеси всички съставки с k-перката на машината за тесто. Като алтернатива можеш да смесиш брашното с бадемите, да поставиш върху работния плот и да направиш кладенче в средата. Добави захарта и жълтъците. Нарежи маслото на малки кубчета и разпредели в кухината. Омеси бързо с ръце до гладко тесто, оформи го на топка, увий го в домакинско фолио и го остави да почива в хладилника за 2 часа.
Отдели малки парченца от тестото (около 15 г) и ги направи на топчета. Наръси брашното върху работната повърхност, оваляй топчетата в него и им направи вдлъбнатини с чукало или готварска лъжица. Нареди сладките върху тавата за печене.
Загрей фурната на 170 °. Запечи бадемите на тиган до златисто кафяво, отстрани от котлона, добави канелата и захарта и разбъркай.
Намажи сладките с белтък с четка, оваляй в бадемово-канелената смес и ги върни обратно в тавата.
Печи за около 10 минути. Извади от фурната и натисни отново леко вдлъбнатините, те трябва да са намалели при печенето.
Остави сладките да изстинат. Сложи карамелено или фъстъчено масло в торбичка за фризер, отрежи горната част и изстискай в дупките. Остави леко да изсъхне. Съхранявай в плътно затворен буркан.
Съвет: Оставащият белтък може да се използва за целувки.
Сподели или принтирай рецептата