Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За да направиш тестото, смеси маята с малко захар, половината от млякото (хладко) и малко брашно. Поръси с още брашно и го остави да втаса.
След това го омеси с останалите съставки, докато се образува гладко, полутвърдо тесто. Разточи го в тънка квадратната форма върху предварително набрашнена повърхност. Изрежи квадратчета с размер 4x4 см, сложи им от конфитюра и внимателно ги завий, така че пълнежът да не изтече.
Потопи всички кифлички в разтопено масло и ги остави в тава. Остави ги на топло място, за да бухнат още. След това ги печи в предварително загрята на 160°C фурна в продължение на 40 мин. Сервирай с ванилов сироп и не пести от пудрата захар.
Сподели или принтирай рецептата