Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За една дълбока тавичка:
6 яйца
250 г кристална захар ЗАХИРА
250 г масло
120 г шоколад
2 чаши еспресо
2 ч. л. ром
250 г брашно
1/2 пакетче бакпулвер
За глазурата и за украсата:
200 мл кафе или плодов чай
1 ч. л. ром
сладко от касис или малини
200 г готварски шоколад
250 мл бита сметана
За "морковите":
10-20 ягоди
1 ч. ч. бяла шоколадова глазура или кувертюра
оранжева боя (или смес от жълта и червена)
Приготви еспресото и го остави да изстине. Разтопи маслото и шоколада в тенджера, като бъркаш непрекъснато. Разбий за 5-7 минути на пяна яйцата със захарта, добави към маслeно-шоколадовата смес и разбъркай. Сипи рома и еспресото и продължавай да бъркаш. Добави брашното и бакпулвера и разбъркай. Разстели сместа върху дълбока тавичка и печи на 170 ° C с вентилатор за около 25 минути (пробвай дали е изпечено, като прободеш с клечка за зъби).
Набоди основата с вилица. Приготви кафе или чай, смеси с ром и полей основата, докато попие. (Не се притеснявай да не стане твърде течно, основата ще попие). Намажи отгоре със сладкото.
За шоколадовата глазура сложи шоколада и разбитата сметана в тенджера и разтопи на среден огън, като бъркаш непрекъснато. Разстели върху основата и остави да се втвърди.
За морковите, направени от ягоди, приготви глазура от бял шоколад според инструкциите на опаковката или разтопи кувертюра. Разбъркай боята за храна (най-добре оцветяват боите-гел). Вземи ягодите за листата и ги потопи в шоколад. Сложи върху хартия за печене и остави да изсъхне.
Съвет: Съхранявай ягодите в хладилника и ги извади непосредствено преди оцветяването.
Извади тавичката. Отрежи 2-3 см с нож открая, постави в купа и натроши. Постави ягодите върху шоколадовата торта. Сложи тортата в чиния и поръси с натрошените краища на тортата ("като пръст").
Съвет за Великден: украси шоколадовото поле със захарни цветя и шоколадови великденски яйца.
Share or print this recipe