Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За 12-16 порции
За блатовете:
275 г пълнозърнести бисквити
100 г кафява захар ДЕМЕРАРА
125 г масло (разтопено)
eдна щипка сол
За пълнежа:
250 г крема сирене
500 г извара
100 г кристална захар ЗАХИРА
сок от 2 лайма
кора от 2 лайма
180 г бял шоколад (фино счукан)
6 - 8 листа желатин
1 пръчка ванилия
За украсата:
2 белтъка (големина L)
50 г бяла кристална захар ЗАХИРА
2 - 3 резена лайм (лимон)
Покрий дъното на кръгла тавичка с хартия за печене. Натроши бисквитите с точилка в найлонов плик и смеси кафявата захар, разтопеното масло и солта с бисквитените трохи. Разпредели равномерно бисквитената смес. Остави в хладилника поне за час.
Разбъркай добре крема сиренето с изварата до гладкост. Настържи кората на двай лайма и изстискай сока. Добави го към сместа. Разтопи шоколада и разбъркай със захарта. Добави настърганата ванилия. Приготви желатина според инструкциите на опаковката и добави към сместа. Разстели сместа върху бисквитената основа и остави в хладилник за една нощ.
Преди сервиране: Разбий на сняг белтъците със захарта за глазура. Постави в сладкарски пош и ги разпредели като целувки върху чийзкейка. Върховете могат да се обгорят леко с горелка.
Share or print this recipe