Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За 12 бр.:
2 кг многолистно тесто
За пълнежа:
130 мл прясно мляко
30 г масло
110 г бяла кристална захар ЗАХИРА
200 г смляно маково семе
3 с. л. сладко (примерно сливи)
2 с. л. ром
1 белтък за намазване
За захарната глазура:
150 г пудра захар ЗАХИРА
1 с. л. вода
2 с. л. лимонов сок
Загрей фурната на 190° C отгоре и отдолу. Постави тавичка с хартия за печене. Разточи тестото и го нарежи на 6 равни парчета.
За пълнежа кипни млякото заедно с маслото и захарта в дълбок съд. Разбъркай заедно с маковите семена и сладкото, подправи с рома и остави да изстине.
Постави пълнежа с лъжица по дължина до средата на листа тесто. Сгъни всяко парче тесто, така че краищатата да лежат точно един върху друг. Направи на всяко парче по пет разреза с нож на равни разстояния. Извий леко парчетата тесто върху листа за печене и намажи с разбитото яйце. Печи около 15-20 минути. Остави да изстине.
Share or print this recipe